Monday, March 7, 2011

Töökohtadest

Nii. Ajad on sellised nagu nad on, seepärast otsustasin oma blogis välja tuua mõned tööpostid, millele Eestis ilmselgelt pole veel mõeldud. Aga võiks, sest potentsiaali on ikka kuhjaga. Pealegi, kõik muudkui räägivad, et tuleb uusi ametikohti luua jnejne.

1) Ametid haiglas (need, kes on lugenud mu postitust haiglaskäigust, need juba teavad):

Kaaluja.
Ülesanded: kaaluda patsient ja edastada tulemus sealsamas istuvale ja mitte midagi tegevale arstile (Eesti puhul oleks see arst. Siin ma kahtlen sügavalt, et see arst oli).

Kas-sul-palavik-on küsija:
Ülesanded: peab küsima: “Kas sul on palavik?”. Ja jällegi edastada tulemus sealsamas istuvale perearstile, kes endiselt vaikides ja mitte midagi tehes vastust ootab.

Vererõhu mõõtja: Ülesanded: mõõta patsiendi vererõhk ja … edastada andmed perearstile. Jällegi tähtis amet – muidu peaks perearst ise kõik need korrad seda imemasinat pumpama, väikseid nuppe kruttima ja siis veel sellest numbritejorust midagi välja lugema.

Ja nagu tähelepanelik lugeja juba ilmselt tähele pani: kui need ametikohad oleks Eestis juba kasutusel, poleks ilmselt perearstide streiki ja palgatõusu nõudmist olnud, sest ilmselgelt vähendaksid need perearsti koormust.

2) Ameti toidupoes

Pakkija.
Ülesanded: pakkida kõik kliendi ostud kilekottidesse.
Missioon: pakkida kõik kliendi ostud võimalikult paljudesse kilekottidesse.

Kui ma ei eksi, siis mingi pood üritas Eestiski seda ametit kasutusele võtta. Et on keegi, kes lindilt tulevad asjad kibekiirelt kilekottidesse laob. Aga eestlane olevat närvi läinud. Mõni arvas, et mingi suvaline tahab tema seepi-saia (otse ostulindilt!) varastada, teine vihastas, kuna väidetavalt ei osanud see „keegi“ pakkida nii nagu PEAB.

Siin on aga mõnus. Mitmes poes on ühe kassa peale suisa kaks pakkijat, kes hoogsalt rabama ja pakkima hakkavad. Jah, kui oleks ostnud kolm asja, siis pakkimisel... no kaks paari käsi on ikka kaks paari käsi. Ja kui on kaks paari käsi, saab ka rohkem kilekotte kaasa panna.
Ükskord juhtus tegelikult nii, et mingil kummalisel põhjusel laoti kõik mu ostud ühte kotti. AGA hambapasta pandi eraldi kotti. Ega ei kujutaksi ette, et peaks koju kõndima poekotiga, kus lisaks kõigele muule on samas kotis ka veel hambapasta.

Ja siinkohal palun ebasobiva kuulutamise eest vabandust KilleRkoti kampaania tegijatelt.

3) Ametikoht pangas

Turvamees ukse juures. Tihti kaks tükki korraga.
Ülesanded: avada-sulgeda lukustatud (!) pangaust. Otsida metalliotsijaga läbi kahtlusalused ehk siis kõik panka sisenejad. Noomida kõiki, kes mobiiltelefoni kasutavad. And last but not least: ulatada järjekorra number.

Turvalisus ennekõike. Kui panka ikka tuleb liibuvas lühikeses kleidis naisterahvas, käes ainult mobiiltelefon ja jalas minimalistlikud plätud, siis on alati mõistlik ta metallidetektoriga läbi otsida. Jumal teda teab, kus ta mõnda ohtlikku metalleset peita võib. Kui klient läheb selle aparaadi juurde, kus ta peab valima tehingu, et saada järjekorranumber, siis turvamees seisab tavaliselt sel ajal tema kõrval. Olgem ausad – tehingusordist võib ka nii mõndagi välja lugeda. Potentsiaalseid pätte ju terve ilm täis. Pealegi, siis on sellised masinad, et kviitung tuleb kuskilt alt välja, seega poleks ilus, kui lugupeetud panga klient selle saamiseks ise kummardama peaks, niisiis kummardab turvamees. Loogiline.

Ja kui oma mobiiltelefoni näpid, astub ta ligi ja noomib. Ja kuna tellereid on alati tunduvalt vähem, kui võimalust oleks ja olemasolevad ülearu ei rapsi, siis enamasti peab tükk aega ootama enne, kui jutule pääsed. Ja kuna peab kaua ootama, siis ülikonnastatud mehed jooksevad oma mobiilidega muudkui sisse ja välja ja ... palun väga, turvamehel tööd kui palju, sest ärgem unustagem, et uks peab ju lukus olema.

Nii. Eelpool nimetatud ametitega ilmselt väga rikkaks ei saa. Nüüd tähelepanu need, kes rikkaks ka tahavad saada.

IT-mehed ja santehnikud. Internetiga on siin mitmel pool nigelasti. Meie hotellis näiteks. Ja kuna ma seda ruuteri-serveri jms asja eriti ei jaga, siis põhjust ei tea öelda.
Ja santehnikud. Ma ei tea, mis värk siinsete WC-pottidega on, aga väga paljudes kohtades on suured sildid, et paberit ei tohi alla lasta. Kohe üldse mitte, läheb umbe kohe.

Ongi kõik.

Pole tänu väärt!
:)

No comments:

Post a Comment